onsdag 27 februari 2013

Vit chokladmoussé med kesella


Receptet hittade jag på Arla
Min man gillar INTE efterrätter med vit choklad, med undantag på den här. Han har redan beställt en ny omgång och jag kommer absolut att göra den igen. Fast inte riktigt än...det finns så mycket annat kul att prova också.









4 portioner
1 dl vispgrädde (laktosfri för min del)
80 gram vit choklad
1 ägg
0,5 dl Matkvarg (laktosfri)
Bär att garnera med

  1. Vispa grädden
  2. Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Den ska bara precis smälta.
  3. Vispa ägget och tillsätt chokladen under kraftig omröring.
  4. Rör ner kvarg och därefter den vispade grädden
  5. Häll upp moussén i små glas och låt stelna i kyl minst en timma
  6. Garnera med bär innan servering

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar