onsdag 8 augusti 2012

Lakritspannacotta med Turkisk Peppar


Gjorde en lakritspannacotta med Turkisk Peppar till sonen som inte gillade min LCHF-variant samt till våra icke LCHF-ätande gäster. Jag gillar LCHF-varianten men måste erkänna att den här är godare, men för min del är det ajaj med socker så då är den sockerfria ett superbra alternativ. Till höger står en Vit Chokladpannacotta.


3 port

3 dl Vispgrädde
1 msk strösocker
6 karameller Turkisk Peppar (mortlade)
1,5 gelatinblad


  1. Lägg gelatinet i blöt
  2. Koka upp grädde och socker
  3. Tillsätt turkisk peppar och rör tills den har smält. Det vill gärna klumpa sig, men fortsätt bara och rör till allt har smält
  4. Krama ur gelatinet och tillsätt i gräddblandningen
  5. Sila gärna för att få bort eventuella klumpar
  6. Häll upp i fina glas och låt kallna i kyl
  7. Servera gärna med hallon

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar