fredag 27 juli 2012

Tårtbotten lika delar

Har nu två gånger testat det här receptet som jag hittat hos Bli Min Jäst och även sett på flera andra bloggar. Det är enkelt och blir toppenbra tycker jag. Perfekt att göra några dagar i förväg och förvara i frysen. Ta sen fram 20-30 minuter innan den ska delas och göras i ordning. Tårtbotten smular mindre när den skall delas om den har varit frusen innan.




Tårtbotten lika delar

Mät helt enkelt upp i tre lika stora glas. Börja med äggen och sen ska det vara lika stor mängd av socker och mjöl. Antal ägg beror på hur stor form du använder. Vill du ha en riktigt hög tårta så tar du fler ägg. Här hittar du tips på hur du gör om formen inte räcker till på höjden.

18 cm i diameter 2 stora ägg
20 cm i diameter 3 stora ägg
24 cm i diameter 4-5 stora ägg
26 cm i diameter 5-6 stora ägg

Bakpulver


Hur mycket bakpulver som går avgörs också av antal ägg och bakpulvret blandas så klart med mjölet.

2-3 ägg = 1 tsk 
4-5 ägg = 1,5 tsk
6 ägg = 2 tsk

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Smörj och bröa en form
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt
  4. Vänd ner mjöl och bakpulver
  5. Häll i formen och grädda
  6. Gräddtiden beror på hur stor tårtbotten är, men viktigt är att inte öppna ugnen förrän efter tidigast 20 minuter för att inte kakan ska falla ihop. Kolla med sticka och tiderna kan givetvis variera mellan olika ugnar. 
2 ägg = ca 20 minuter
3-4 ägg = ca 25-30 minuter
5-6 ägg = 35- 40 minuter



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar