söndag 22 juli 2012

Halloncheesecake i glas


Igår åt vi en underbart god Halloncheesecake. Hittade inspirationen till den i Markus Aujalys kokbok Med Mycket Grönt som jag köpt på Adlibris, men jag gjorde om den ganska mycket. Gästerna tog om så det borde vara ett gott betyg och den kommer garanterat att göras igen:)

6 port

125 gram cream cheese
1,25 dl socker
3 ägg
0,5 krm äkta vaniljpulver (eller 1 vaniljstång)
5 dl créme fraiche

ca 1 liter hallon eller andra bär
10 smulade Digestive Kex



  1. Rör ihop creme cheese, socker och vanilj
  2. Tillsätt ett ägg i taget och rör om.
  3. Tillsätt créme fraiche och rör smeten slät
  4. Häll i ugnsfast form. Ställ i vattenbad och tilllaga i ugn ca 40 minuter på 100 grader (i orginalrecept stod det 35 minuter i varmluftsugn, men vår fungerar inte så jag tog ett vattenbad istället)
  5. När smeten stannat (som en krämig vaniljsås) låt den svalna ordentligt. Min stod i kylen några timmar. Perfekt att förbereda och sen göra klart när det är dags att äta.
Vid servering

  1. Mosa hallonen ev med lite socker. Spara några att garnera med
  2. Fördela hälften av smeten i 6 glas
  3. Klicka på lite hallonröra
  4. Strö över digestivesmulor
  5. Göra ett varv till och avsluta med att garnera med hallon.

1 kommentar: