I kväll vankas det ostkaka i Jonssons hus. Det är inte första gången även om det inte är någon uttjatat rätt hos oss direkt, men det är premiär för en hemlagad. Lätt som en plätt var det även för en novis som mig. Smakar inte riktigt som vanlig ostkaka men den var god. Halverade receptet som jag hittade
här och det blev det lagom till fyra små portioner. Perfekt storlek till efterrätt efter en soppa en helt vanlig torsdag som den här.
Ingredienser 4 små portioner
125 g keso
1,5 dl grädde
2 ägg
0,5 dl madelspån
- Låt keson rinna av i en sil
- Vispa grädden lätt
- Knäck äggen och blanda med den avrunna keson, grädden och mandel
- Häll smeten i fyra smorda ugnsfasta formar alt. en större form
- Grädda i mitten på 200 grade av ugnen ca 20-25 minuter
- Låt svalna något och servera med hallon och vispgrädde
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar