söndag 22 april 2012

Kyckling och zuccinipasta


4 port
1 kg kycklingklubbor
500 g bladspenat (färsk eller fryst)
1 liten burk soltorkade tomater
4 vitlöksklyftor
1 dl vitt vin
Riven parmesanost (vilket vi inte hade och det gick bra även med brännvinsost)
2 zucchinis (vi tog en och kokade ris till barnen)

  1. Bryn kycklingen i olivolja i ca 10 minuter
  2. Tillsätt vitlök, tomat inklusive marinad och spenaten
  3. Tillsätt vin och låt puttra i 10 minuter
  4. Strimla zuccinin på längden till långa spagettistrimlor. Funkar bra med rivjärn eller mandolin
  5. Koka upp 1,5 liter vatten. Tillsätt 2 tsk salt
  6. Tag bort grytan från spisen och lägg i zuccinipastan. Låt stå ca 1 minut.
  7. Häll av vattnet och vänd ner den rivna osten.
  8. Salta och peppra och lägg upp fint




Ett Anna Skipper Recept som
jag hittade på recept.nu 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar