onsdag 25 januari 2012

Chèvretårta

På nyårsafton en av Herr och Fru Jonssons favoriter. Det är inte jag som lagat den men lägger ut receptet här efter önskemål och tackar maken för hjälpen. 





Potatis 8-10 stora 
Cremefraiche ca 1 dl 
Chèvre 2-300 gram 
Smör 
Salt 
Peppar 
Grönsaksbuljong att koka potatisen i. 
Springform 

Skiva potatisen tunt (gärna med rivjärn). Lägg den i kallt Vatten annars blir den missfärgad.
Koka potatisen någon minut i grönsaksbuljong.
Smörj formen med smör.
Börja med ett lager potatis i formen. Smula lite chèvre och lite creme fraîche, lite salt och peppar. Fortsätt med ytterligare ett lager potatis osv till formen är full. Chevretårtan ska vara relativ "torr" då den går in i ugnen, inte blöt som en gratäng. 

Kör i ugn ca 200 grader ca 1 timme. Låt svalna något. Skär upp i tårtbottnar. 

Servera chevretårtan med ex:

Rödvinssås, ruccolasallad och ex fläsk eller oxfilé. Entrecote eller biff funkar bra också. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar