söndag 30 oktober 2011

Kikärtsgryta

Fick en liten utmaning när vi bjöd hem min kusin på lunch i helgen. Han är nämligen vegan och det lagas inte så mycket vegetariskt hos oss och än mer sällan veganmat. Bjöd på en variant på kikärtsgrytan som vi fick med Linas matkasse för ett par veckor sen, men ändrade om en del. Serverade grytan till ris och inlagd gurka.

4 port

  1. Dela 1 squash på längden och dela sen halvorna på längden en gång till. Dela tillsist i cm tjocka skivor. Strimla en liten purjolök och fräs i olja tillsammans med squash i en het panna. De ska bli mjuka utan att ta färg.
  2. Häll på två burkar krossade tomater, en förpackning kikärtor samt 1 burk majs. 
  3. Blanda följande kryddor i en skål: 3 tsk paprikapulver, 2 tsk spiskummin, 2 tsk torkad koriander 1 tsk salt, lite svartpeppar. Krydda sen grytan tills du får önskad smak. Önskar du en lite hetare gryta kan du även tillsätta 1/2-1 tsk sambal oelek. Vi brukar ställa fram sambalen på bordet för vi har väldigt olika åsikter om vad som är starkt och inte.
  4. Låt grytan koka upp och tillsätt 1 dl havregrädde (vi använder Oatly iMat)
  5. Servera med råris, inlagd gurka och lite nybakat bröd (återkommer med recept på brödet)




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar